Мелем за оштетена кожа - погоден за бебиња | Eucerin Aquaphor | 220ml


Цена:
ден 1,368

Description

Eucerin Aquaphor Заштитниот мелем за оштетена кожа ја обезбедува SOS негата којашто ѝ е неопходна на сувата, многу сува, напукната и иритирана кожа. Безводниот мевлем образува нежна полуоклузивна заштитна бариера на кожата којашто го помага природниот пренос на водени молекули и кислород во и од кожата, ѝ овозможува на кожата да „дише“ и ја зајакнува нејзината природна бариерна функција. Мевлемот е збогатен со глицерин и пантенол. Глицеринот е ефикасен навлажнувач којшто ја привлекува водата и помага таа да се задржи во кожата. Тој делува заедно со пантенолот, којшто ја хидрира кожата и помага да се забрза нејзината регенерација и обновување.

Eucerin Aquaphor Заштитниот мелем за оштетена кожа е без мирис и конзерванси, а со клиничките и дерматолошките студии беше докажано дека го помага обновувањето на многу сувата, распукана или иритирана кожа.
Смирувачкиот, провиден мевлем е лесен за нанесување и се втрива нежно во проблематичните зони како кожата на колената и на лактите, распуканата кожа на дланките, заноктиците и распуканата кожа на петите. Содржи само неколку состојки кои добро се поднесуваат од чувствителната кожа.Погоден е за употреба кај бебиња и деца, како и при лесни изгореници и после површни дерматолошки процедури како на пр. ласерски третмани и хемиски пилинзи*. Кожата е регенерирана, заштитена и обновена.
*Eucerin Aquaphor Заштитниот мелем за оштетена кожа треба да се користи само на реепителизирана кожа (т.е. откако ќе се образува ново ткиво), а не на отворени, влажечки или рани што крвават. Посоветувајте се со вашиот дерматолог колку долго треба да почекате после лечењето, пред да го користите производот.

Можеби би ве интересирало

Recently viewed