Серум со витамин Ц 5 % | Actives | 30 ml


Цена:
ден 935

Description

Аскорбинската киселина е силен намалувачки агенс, според тоа, може да спречува меланогенеза.

Дополнителна предност на препаратите со аскорбинска киселина е нивната способност да ја стимулираат синтезата на колаген во кожата.

Истовремено, аскорбинската киселина е еден од најмоќните природни антиоксиданти.

Оваа супстанца може да дејствува како снабдувач на електрони инволвирани во неутрализација на слободните радикали и да ги заштити меѓуклеточните структури од оксидативниот стрес.

Стабилни форми на аскорбинска киселина се користат за избелување на пеги и подобрување на состојбата на стареење на кожата со пигментирани дамки. Високата проценка за клиничката ефикасност, укажува на тоа дека кожата на лицето станува се понежна, измазнета и еластична, а тенот е изедначен. Зголеменоста на концентрацијата на Ц витамин до 5%, значително го зголемува траењето на дејството на аскорбинската група на клетките на кожата, дозволувајќи ви да ги регулирате хиперпигментираните предели и да го осветлите тонот на лицето, додека исто така го активира создавањето на колаген.

Екстрактите од чага, моркови и подбел, имаат антивоспалителни и ефекти за лекување на раните, го олеснуваат воспалението и ги стеснуваат порите на лицето.

Индикации (наменето за):

Препорачано е за кожа која е нестабилна на пигментација и за кожа во стареење.

% состојки од органско потекло.

100% состојки од природно потекло сертифицирано од Ecocert Greenlife и Cosmebio согласно стандардот COSMOS ORGANIC

Се користи како биолошки активен агенс.

Нанесете на лицето или на пределите каде е најпотребно.

Распределете до целосно впивање во кожата.

Можеби би ве интересирало

Recently viewed