Серум за сува и чувствителна кожа | Actives | 30 ml


Цена:
ден 770

Description

Биокозметички ефект:

Цикличната амино киселина –ектоин (1,4,5,6-тетрахидро-2-метил-4-пиримидин карбоксилат) е универзален биозаштитник на протеини, нуклеински киселини и цели клетки.

Поради способноста да “привлече” водни молекули, ектоинот остварува силна врска со нив, формирајќи заштитен слој.

Хидрослојот ги стабилизира мембраните на клетките и ги заштитува од оштетување, предизвикано од агресивните надворешни фактори.

Активна концентрација од 1% ектоин, помага да се одржи кожата хидрирана долг период, се до крајот на самиот лек.

Елиминира црвенила на кожата предизвикани од егзема, алергии и иритации, ја зголемува отпорноста на бариерата на кожата на уништувачките надворешни влијанија и на физиолошко ниво ја измазнува кожата на лицето и околуочниот предел, во поглед на сите знаци на стареење.

Индикации (наменето за):Нега на кожа склона на воспаленија, склона на стрес и неговите ефекти, како и за избледена, сува и дехидрирана кожа.

% состојки од органско потекло.

100% состојки од природно потекло сертифицирано од Ecocert Greenlife и Cosmebio согласно стандардот COSMOS ORGANIC.

Овој козметички производ е наменет за самостојна употреба до 4 пати неделно.

Нанесете на целото лице, или делови од него.

Користете внимателно на околуочниот предел и не повеќе од 2 пати неделно.

Нанесете и распределете до целосно впивање.

Да се чува на суво и темно место, на температура од +5C до +25C.

Можеби би ве интересирало

Recently viewed