Ролер за лице од жад | Dr. Viton


Цена:
ден 940

Description

  • Го осветлува тенот
  • Ја намалува подуеноста
  • Ја подобрува циркулацијата
  • Стимулира лимфна дренажа
  • Ги отстранува токсичните материи
  • Ги намалува воспаленијата и иритациите на кожата

Каменот жад претставува минерал со специфично својство да останува студен дури и кога е во допир со кожата, па токму затоа го осветлува тенот и ја прави кожата мазна и витална. Со редовната масажа на лицето со Dr. Viton Jade Stone Facial Roller, поттикнувате лимфна дренажа, со која се намалува подуеноста на лицето, а се исфрлаат токсините од кожата. Жадот ја подобрува микроциркулацијата, стимулацијата на природен колаген и видливо ги намалува брчките и линиите на лицето. Поради студеното својство на жадот, редовната употреба на ролерот може да ги стесни проширените пори, а ги намалува и воспаленијата и иритациите на кожата.

Како Dr. Viton Jade Stone Facial Roller ја прави кожата поубава?

Масажата со Dr. Viton Jade Stone Facial Roller поттикнува лимфна дренажа.  Тоа претставува празнење на кожата и мускулните ткива од лимфата (течност) која се задржува во кожата и прави таа да изгледа подуено и уморно. Масирајќи со Dr. Viton Jade Stone ролерот, се стимулира пренесување на кислородот до клетките, со што кожата станува посвежа, помазна, поубава.

Начинот на употреба е многу едноставен!

  1. Првиот чекор, откако ќе го исчистите лицето, е да го нанесете омилениот серум и да започнете со масажата. Тргнете од вилицата и движете се со нагорни движења кон очите и образите. Користете го поголемиот камен од ролерот.
  2. Понатаму, продолжете со поголемиот камен од ролерот, почнувајќи од средината на лицето (од носот) кон надвор (кон ушите).
  3. Со помош на помалиот камен на другиот крај од ролерот, масирајте ја областа околу очите и усните. Масажата изведувајте ја со умерено притискање.

Чист ролер за помалку од минута!

Неопходно е ролерот да се чисти по секоја употреба. Нанесете малку благ шампон на камењата од ролерот, па исплакнете со млака вода. Исушете го со тапкање во сув пешкир.

Можеби би ве интересирало

Recently viewed