Пигментиран стик за лице со SPF 50+ | Alga Maris | 9 gr


Цена:
ден 970

Description

Органски сертифициран, СПФ50+ нијансиран стик кој ги заштитува особено кревките регии од УВ зрачење, истовремено обезбедувајќи природна и покривна нијанса за кожата.

Специфично го препорачуваме за несовршености на кожата кои побаруваат апсолутна заштита од УВ зраци како неодамнешни лузни, хипер-пигментации (мелазма, “трудничка маска”), акни итн.

Обезбедува многу висока заштита од негативните ефекти на соларната радијација, благодарение на неговите анти-УВА/УВБ минерални филтри и неговиот патентиран екстракт од црвени морски алги, Alga-Gorria, моќен антиоксидант.

За оптимално естетско заздравување, неодамнешните лузни треба да се заштитуваат од УВ 1 година.
Сонцето е “лажен пријател” против акни.

На почеток делува како да помага, но потоа ја влошува состојбата. Региите склони на акни треба да се заштитат од УВ.

Хиперпигментациите (лентиго меланом, ‘’труднички маски”, мелазма итн) се нагласуваат по изложување на УВ. Сите пигментни нарушувања мора да се заштитат од УВ за да се избегне влошување.
Црвенилото предизвикано од розацеа исто така треба да се заштити од УВ (особено УВА).

Нанесете подеднакво на засегнатата регија пред изложување на сонце.
Специфично препорачан за сите несовршености на кожата, вклучувајќи ги и тие на кои им е потребна УВ заштита.
Повторувајте го нанесувањето барем еднаш на два часа и по пливање за да одржите оптимална заштита.

Можеби би ве интересирало

Recently viewed