Омега 3 - за деца | Dr. Viton


Цена:
ден 877

Description

Dr. Viton Omega – 3 Junior се меки таблети за џвакање кои содржат оптимална доза на омега-3 масни киселини (еикозапентаенонска – ЕПА и докосахаексаеноична киселина – ДХА) и витамин Д3.

ДХА придонесува за одржување на нормалната функција на мозокот и нормален вид (корисен ефект се постигнува со дневен внес од 250 mg ДХА).

Витамин Д придонесува за нормална функција на имуниот систем, нормален раст и развој на детските коски.

ConCordix® Технологија

Изработени преку патентирана ConCordix технологија со која се зголемува апсорпцијата за 44%

Омега-3 масните киселини се емулгирани во таблетата на ист начин како што се малите маслени капки хомогено дистрибуирани во ткивото на лососот кој е одличен извор на овие есенцијални хранливи материи.

Овој уникатен начин на изработка на суплементот е својствен само за ConCordix – патентирана технологија која е плод на 10 годишен развој од страна на норвешките научници.

Concordix го имитира природниот начин на примање хранливи материи од храната – апсорпцијата на омега-3 стартува уште во устата со самото џвакање.

Процесот на производство е на ниски температури, со што се одржува квалитетот на составот на омега-3 маслата, кои се многу чувствителни на оксидација.

Пакувањето е направено од одржлив материјал кој ја штити секоја доза од влага, светлина и оксидација и ја зачувува свежината на производот.

 

САМО 1 ДОЗА ДНЕВНО!

Dr. Viton Omega-3 Junior меките таблети содржат оптимална доза на омега 3 (омега за деца) и витамин Д3 и се толку вкусни што е практично невозможно детето да изеде само една!

  • Потполно природни
  • Не содржат вештачки шеќери
  • Не ги расипуваат детските запчиња
  • Имаат супер вкус на тропско овошје
  • Без рибен рефлукс
  • Не содржат глутен
  • Меки и лесни за голтање
  • Без ризик од гојазност и дијабетес

Можеби би ве интересирало

Recently viewed