Масло против херпес | Ki Herpes | 5 ml


Цена:
ден 670

Description

Овој еликсир, учтивост од природата, е формулиран со скапоцена мешавина на есенцијални масла од невен, чајно дрво и нане, инфузирани во масло од сладок бадем за да го заштити организмот од настинки.

Настинката е вирусна инфекција предизвикана од вирусот на херпес.

Најчесто се појавува кога телото е под стрес или кога имунолошкиот систем е нападнат.

Научните студии имаат откриено дека маслото од нане ја инхибира активноста на херпесниот вирус од тип 1 и тип 2, така што, внесувањето на есенцијалното масло од нане помага во лекување на повторливи инфекции на херпес.

Како благо антивирусно и антивоспалително, есенцијалното масло од невен помага во третирањето на настинката и во лечењето на раните.

Маслото од чајно дрво, исто така има покажано способност да го инхибира вирусот на херпес симплекс.

Капнете 2 -3  капки од мешавината на есенцијални масла на вашите прсти или дланка.

Избегнувајте директен контакт на пипетата со кожа.

Нанесувајте на погодените области од херпес, 6-8 пати дневно, додека не се залечат.

Можеби би ве интересирало

Recently viewed