Магнезан Ц | Dr. Viton


Цена:
ден 494

Description

Dr. Viton Magnezan C е комбинација на Магнезиум Цитрат збогатен со Витамин Ц во течна форма што претставува едноставен и брз начин на дозирање.

Магнезиум Цитрат благодарение на органското потекло е лесно сварлив и подобро апсорбирачки од сите други форми на магнезиум. Широко биорасположив магнезиум кој супер брзо се апсорбира во крвта, телото го искористува во целост и брзо делува на опуштање на мускулите, напнатоста и други состојби.

Магнезиумот е неопходен за добро здравје на целиот организам особено неопходен за правилна работа на срцето, нервите и мускулите. Важен активатор е на бројни ензими и двигател на многу метаболички процеси во организмот.

Витаминот Ц е број 1 витамин од кој нашето тело не може да се засити, а не чува од сите надворешни штетни влијанија врз нашето здравје.

Бидејќи телото не може да произведе магнезиум, потребно е да се внесе магнезиум во исхраната.

Поради неурамнотежена исхрана, стрес и физички напор, неоходен е дополнителен дневен внес на магнезиум во облик на додаток во исхраната.

Само една ќесичка Dr. Viton – Magnezan C и денот може да започне.

Можеби би ве интересирало

Recently viewed